Kjærlighetsspråket

 

Det er godt og endelig være ferdig med siste eksamen. Nå sitter jeg på bussen hjem og har endelig tid til å skrive noe annet som ikke har en hensikt med pensum å gjøre. Jeg elsker å skrive, men det er lett å bortprioritere hobbyer fremfor annet som eksamen, jobb, familie og venner i en hektisk tid. Jeg sov hos Lovise i natt, så vi fikk hele ettermiddagen og kvelden i går sammen. Er så koselig, men også så trist at vi bor så langt unna hverandre. Samtidig har det passet fint at studiestedet jeg har tatt eksamenene ligger i underkant av to timer unna henne.. Vi fikk mye tid til skravling om lite og stort. Er det noen jeg elsker å snakke om de «store» tingene i livet, så er det henne. Fordi hun gir så mange kloke refleksjoner. Smalltalk om hva som skjer og om været gir meg lite energi videre i hverdagen. Jeg elsker å snakke om dypere emner som for eksempel meningen med livet, intellekt, følelser,  Gud, døden, magiske ting, din barndom, langt frem i tid drømmer, løgnene du har fortalt, hva som holder deg våken om natta, og dine frykter. Samtaler om dypere emner gir meg noe mer i en relasjon.

I går kom samtaleemnet blant annet innom kjærlighetsspråket og hvilke ulikheter vi, barna og mennene våre behøver å motta kjærlighet på. Det finnes altså fem språk å kommunisere kjærlighet på. Vi alle behøver litt av hvert språk, men samtidig er vi alle ulike i forhold til hvilket språk vi behøver mest for å få en bekreftende kjærlighet. Det samme gjelder barna. Har dere tenkt over at det ene barnet kan behøve mer fysisk kontakt enn det andre. Mens det andre i større grad kan behøve bekreftelse gjennom ord?

Kjærlighetenes fem språk er og kan uttrykkes gjennom fysisk kontakt, anerkjennende ord, tjenester, gaver og tid for hverandre.

Når jeg reflekterer med meg selv så behøver jeg litt av alle. De som skiller seg mest ut hos meg er at jeg setter høyest pris på kjærlighet gjennom anerkjennende ord og tjenester. Ofte så kan vi være innstilt på et annet kjærlighetsspråk enn partneren vår, og kan ta hans/hennes måter å vise omsorg på for gitt. Derfor er det ofte fornuftig i å bli «flerspråkelig» i kjærlighet og lære seg partnerens måte å kommunisere på. Continue reading “Kjærlighetsspråket”