Se hva jeg har gjort med håret mittDenne helgen har jeg vært i Stjørdal med bestevenninnen min Lovise ♥ Det har vært så koselig! Noe av planene våre denne helgen var å fikse håret vårt. Lovise flyttet til Stjørdal like før vi fylte 19 år og tok det 1,5 siste året sitt som frisørlærling der. Når hun var ferdigutdannet frisør flyttet hun et år til USA, og når hun kom tilbake fikk hun bebis. Da permisjonen hennes var over, fristet det lite for henne å gå tilbake å jobbe i en vanlig salong, med sene arbeidstider og dårlig lønn osv. Hun tok sakene i egne hender, og bygde egen salong utenfor huset sitt. Hadde ingen faste kunder, og det var noen år siden hun var lærling. Det skal faktisk noe til og bare satse fult ut på en slik drøm når man ikke har kunder. Men, hun såg ingen hinder. Hun var dyktig i faget sitt. Mulighetene var der, hun kom jo til å få faste kunder etterhvert. Og jeg er så stolt av henne at hun bare satset fult på det hun ønsket, og SE hvor bra det har gått! Jobber 4 dager i uken, og alle dagene er FULLE. Det må jo være så fantastisk for henne å få bestemme egne arbeidstider, og når hun vil ha ferie. 

Denne helgen skulle ville vi ta etterveksten min, og sette på tapeextensions. Extensionset bestilte jeg fra Luxushair HER. Jeg gikk for fargen #100 lightest og kunne omtrent ikke truffet bedre med fargen jeg hadde. Se hvor naturlig det flettet seg inn!

Se hvor fint og naturlig håret flettet seg inn i mitt eget hår! Jeg har til og med vært så heldig å få gi dere en rabattkode fra Luxhushair. Med koden VERONICA10 så vil dere få 10% rabatt på bestillingen deres hos Luxushair ♥


Ellers vil jeg ønske dere en fin søndag ♥

SELVMORD

Hvordan hjelpe noen med selvmordstanker.

Som jeg skrev i forrige innlegg så har jeg vært på todagers kurs om førstehjelp i selvmord. Det tror jeg må være det beste kurset jeg noen gang har vært på! Før kurset hadde jeg aldri vært i stand til å kunne hjelpe noen med selvmordstanker. Ikke hadde jeg hatt motet til å spørre spørsmålet om en person har selvmordstanker heller, fordi jeg hadde vært redd for svaret. Dermed hadde jeg ikke visst hva jeg skulle gjort med det om jeg hadde fått svaret ja. Men, NÅ dere! Jeg føler meg rustet til å kunne hjelpe. Kurset fikk jo tankene til å tenke tilbake i tid, hvem jeg har snakket med som har hatt det vanskelig. Hvordan jeg kunne hjulpet dem, men som jeg ikke var i stand til å gjøre. Litt skummelt er det å skrive dette innlegget, da jeg er redd for å formidle feil. Samtidig føler jeg det er min plikt til å kunne dele den viktige informasjonen videre, når jeg først har fått denne kompetansen. På kurset brukte vi også mye skuespill for å øve oss på å hjelpe noen med selvmordstanker. Jeg skal gjøre innlegget så kort jeg kan med informasjonen jeg vil formidle, så flere vil ta seg tid til å lese det.

I 2016 var det 5,2 millioner innbyggere i Norge. Registrerte selvmordsforsøk var 612. Det er også 5-25% flere selvmord med mørketall på ikke-registrerte selvmord. 4000-6000 selvmordsforsøk behandles årlig av helsetjenesten, men flere prøver å ta livet sitt. Omtrent 265.000 personer sitter med selvmordstanker i Norge årlig! DET er mange det!

Når man snakker med mennesker som det ikke virker har det så fint. Så kan de poengtere det triste i livet, og du får et bilde av at de kan slite og ikke se noe livsglede. Utsagn som kan bli sagt kan være “Alle mine problemer er snart over”, “Ingen kan gjøre noe for å hjelpe meg nå”, “Nå skjønner jeg hva han/hun gikk igjennom”, “Jeg klarer ikke dette lenger”, “alle vil få det bedre uten meg”, “jeg kan ikke gjøre noe riktig”, “jeg klarer ikke å holde orden på tankene mine lengre”. Her er det lett for mange å si “jammen det blir bedre” for man kanskje ikke vet hva man skal si. Men du må undersøke invitasjonene personen sender deg. Følelser personen kan ha er desperat, sint, skyldfølelse, verdiløs, ensom, trist, håpløshet, og hjelpesløs. Invitasjonene en person sender deg er et tegn på belastende hendelser som oppfordrer oss til å hjelpe. Og alt som personen i selvmordsfare gjør, forteller deg, eller hvordan personen får deg til å føle, kan være en invitasjon. Du som kan hjelpe må undersøke betydningen av hva du ser og hører. Handlinger personen kan gjøre kan være å gi bort eiendeler, trekker seg tilbake fra det sosiale, mister interesse for fritidsaktiviteter og hobbyer, misbruker alkohol, narkotika eller legemidler. Har en impulsiv oppførsel, selvskader eller har ekstreme endringer i oppførsel. Fysisk så kan personen ha manglende interesse for utseende, endring i eller tap av seksuell interesse, søvnforstyrrelser, endringer i eller tap av matlyst/vekt. Eller at personen klager over fysisk helse.

Selvmord er et tabu tema, og man kan være redd for å si noe galt. Derfor kan det være skummelt å ta steget å spørre “tenker du på å ta selvmord?” Ved å spørre tydelig kan du faktisk få personen til å føle seg lettet. og du har tydeliggjort at selvmord både kan og snakkes om, og du viser at du ikke tenker negativt om personen. Akkurat når du spør personen om han/hun har tenkt på selvmord, så er det viktig å ta ledelsen i samtalen. Du må vise energi å stille spørsmålet tydelig som gjør at du får det helt tydelige svaret, og at du ikke er redd for å høre svaret. Hvis du formulerer spørsmålet feil som “Du har vel ikke tenkt på å ta selvmord.” Så kan det gi personen et inntrykk av at du har en negativ holdning til det å ta selvmord og det da kan hende at personen ikke tør å åpne seg. Så spør tydelig “Har du tenkt på å ta selvmord”? Selv om du skulle spørre en person tydelig og direkte om selvmord, og det viser seg at det ikke er det personen tenker på, så viser spørsmålet ditt seg at du faktisk bryr deg.

I den første fasen når du har spurt/undersøkt det personen forteller det, og du finner ut at det er selvmord personen tenker på. Så vil det i neste fase være viktig å lytte til historien personen forteller deg, og støtte det hun/han forteller. For å få en person til å forstå at du lytter til deres historie kan du for eksempel si “Du føler at du ikke kan leve med denne smerten lengre.” “Alt du tenker på er at du ikke er bra nok for noen. “Du ønsker bare å få slutt på problemene dine. Ingenting annet betyr noe akkurat nå.” “Akkurat nå oppleves alt håpløst. I den andre fasen vil det etterhvert komme et emosjonelt øyeblikk når livssiden til personen trer frem. Vendepunkt kommer etter hvert som personen kan føle seg forstått/hørt og at du faktisk lytter og forstår, og viser at du mener at dette tema ikke er tabulagt. Vendepunktet oppstår gjennom en opplevelse av at historien om selvmord er hørt, og at du signaliserer at det er mulighet for trygghet/sikkerhet her og nå. Vendepunktet kan være “Hva var det jeg tenkte på; Jeg ønsker jo ikke å ta livet mitt”. Så kan du støtte “Så du ønsker egentlig å leve. Da bør vi lage en plan for beskyttelse”. Her skjedde det en vending at personen avviser selvmord, men faktisk vil se mulighetene for å leve. Eller “Om jeg bare kunne finne en måte å snakke med faren min på”. Her kan man støtte “Så vi bør se på hva som kan beskytte deg akkurat nå, slik at det blir mulig å finne en løsning for dette”? Her er det også en vending, for her viser personen at han/hun håper på noe. Eller “Jeg vet ikke, jeg er så forvirret”. Så kan man støtte “hvis du er usikker er det bedre å lage en plan som kan beskytte deg her å nå”? Her er vendepunktet at personen er usikker på valget om å leve eller dø.  Eller “så hva kunne vi gjort i forhold til selvmord da, dersom jeg var villig?” Da kan man støtte “du er villig til å se på hva som skal til for å beskytte deg”? Her er vendepunktet at personen er i det minste er villig til å forsøke. Det å være en hjelper er energikrevende, så man må være opplagt!

Det som er fint er at man kan “hoppe” frem og tilbake mellom fasene ut i fra hva personen svarer. I den tredje og siste fasen handler om å fremme livet. Snakke om det som oppmuntrer personen. Kanskje kan det være barnebarn, en interesse, noe som får personen til å føle seg bedre. I denne fasen må man bekrefte/sikre tiltak. Å lage en plan for beskyttelse. Du må stille spørsmålet om personen har tenkt på hvordan han/hun skal ta selvmord. Er svaret ja, er risikoen enda høyere. Du må bestemme når du skal sette i gang tiltakene. Du må identifisere den viktigste delen av planen og de første stegene som må tas for alvor for å komme dit. Kompliserte planer må unngås. Forteller personen at han/hun har tenkt å kjøre bil for å kræsje. Så kan den utformede planen være å spørre om du midlertidig kan ta vare på bilnøklene. Det kan og tenkes at personen ikke ønsker hjelp og bare går, eller kanskje bare legger på telefonen. Det blir da sett på som en nødsituasjon. Du er da pliktig til å skaffe hjelp med å ta i bruk hjelperessurser i samfunnet. Eksempler på instanser du kan kontakte er lege, psykiatrisk sykepleier, prest, kommunale helsetjenesten. Ved umiddelbar akutt situasjon ring 113! 

Kilder er hentet fra Vivat sitt kurshefte.

Del gjerne innlegget, for å spre informasjonen♥

Hjernen min tenker at nå kommer han til å lage krig


Oversized collage genser HER

God kveld ♥
Nå ligger jeg i skrivende stund som en stranda-hval i sofaen. Dagen startet som vanlig med å stå opp kl 06, fortiden så er det da Noah våkner om morgenene. Videre dro jeg på kurs i sju timer. Førstehjelpskurs i selvmord. Utrolig lærerikt, og jeg er glad for å bli sendt på slike kurs gjennom jobben. Kurset i dag fikk virkelig tankene i spinn, og det er så mange flere enn vi tror som går å tenker på selvmord. Kurset fortsetter i morgen, så jeg gleder meg til å lære mer.

I går kveld var jeg hos Guro. Vi dro virkelig julen ut. Julebrus, kakemann, og julefilmen The Holiday sto for tur. Guro følte hun syndet, så jeg har vel vært hakket for påvirkelig i min tidlige julemodus. 

Vi var ferdige å se filmen klokken halv ett på natten, så mens jeg kjørte hjem var det omtrent rådyr i hver grøftekant langs den 15 minutters kjøreturen hjem. Bilen gikk sakte, for jeg ville unødig få et rådyr  i ruta. I det øynene mine gikk fra grøft til grøft oppdaget jeg plutselig noe annet. Langs veien gikk det en mørkkledd mann på et øde strekke. Jeg tenkte at det var litt av et tidspunkt å gå tur på. Plutselig så oppdaget jeg geværet han gikk med. Pulsen steg og gassen gikk raskere. Jeg forstår at han jakter, men når jeg ser noen går med gevær så mister jeg kontrollen. De som kjenner meg vet at jeg MÅ ha kontroll. Når jeg ser andre ha gevær i hendene, så føler jeg at de har hele kontrollen for hva som kan skje i et utfall. Hjernen min tenker at NÅ kommer han til å lage krig, og at jeg må komme meg til helvete unna denne mannen. Så når jeg kommer meg et stykke unna, senker pulsen seg. Og jeg tenker at rådyrene jeg kjører forbi kanskje ikke er så ille likevel. De lager ikke krig, og det er jeg som sitter med kontrollen for å ikke kjøre på de.
Jeg gleder meg for tiden til å sette opp juletreet. Jeg bruker alltid å sette det opp til desember. Det er SÅ mye koseligere å ha juletreet oppe i desember, og putte gavene under treet etterhvert som jeg blir ferdig med å kjøpe inn. I fjor så treet slik ut, og det er faktisk bare 5 uker til det skal opp igjen ♥ Wii! Nå skal jeg slappe av med farmen på skjermen, for så å legge meg forholdsvis tidlig i kveld da jeg først skal på kurs i morgen, og så på nattevakt om kvelden. Fredagen skal vi nordover, så helgen gleder jeg meg veldig til ♥  #jul #høst

Ukens siste nytt, første samarbeid, og skattesnakk

♥ Ukens høydepunkt: 
Det har kommet julebrus i butikken! Jeg elsker julebrus, den siste uken har jeg omtrent bare drukket det. Det er 4 måneder i året jeg drikker det. Oktober, November, Desember og Januar. Så når det først kommer i butikk, så tar jeg fullstendig av. Grans er favoritten, men den finnes ikke hvor jeg bor. Dermed er Rudolf og Nissens en god nummer to.

♥ Ukens tanke: 
Jeg har tenkt mye over hva som gjør meg lykkelig i livet. Noe av det som gjør meg lykkelig er å omgås med ekte mennesker som kun vil mitt beste. Gjøre gode opplevelser som å reise, være med de menneskene jeg vil ha i livet mitt, og dermed har jeg bestemt meg for å gjøre det som gir meg en god følelse i hverdagen. Jeg har tatt vanskelige valg for å få det bedre. Og jeg er med mennesker som vil mitt beste, som jeg kan være meg selv 100% med. Vi har vel alle hatt personer i livene våre, som egentlig ikke vil vårt beste.

♥ Ukens mest leste innlegg:
Dette innlegget som blant annet handler om frykten min.

♥ Ukens innkjøp:

Lipgloss HER, Settingspray HER, Øreringer HER (affilate)

♥ Ukens beste måltid:
For en stund siden fikk vi masse gode fiskekaker og fiskeboller som farmor har laget. Fiskekakene er oppspist for lenge siden, da dette er livretten til Rose. Denne uken tok vi fatt på fiskebollene! NAM, de smakte minst like godt. 

♥ Ukens opptur:
Jeg har fått mitt første samarbeid! Haha. Sikkert ikke noe å juble over da det ikke var store sakene, men samtidig noe jeg uansett hadde kjøpt og betalt full pris for. vinn vinn. Jeg kommer nok senere til å le av at jeg i hele tatt har skrevet dette som en opptur. Men, den første gangen for alt er jo en opptur. Så kommer tankene, jeg har jo satt meg inn i skattereglene for sponsing til blogg, og produkter som blir tilsendt. For hobbyinntekter så kan man tjene 40.000 skattefritt som blogging går under.  Det er noe jeg ikke kommer til å tjene eller en verdi jeg vil bli sponset med denne året, så ut året trenger jeg ikke tenke på det foruten om at det uansett må føres opp på selvangivelsen. For sponsing eller inntekter over 40.000 må man altså skatte 50% ca av. Så for å være på den sikre siden neste år, når jeg eventuelt skulle bli sponset med noe jeg uansett hadde kjøpt, så skal jeg opprette en egen bankkonto hvor jeg setter 50% av verdien på. Samme med inntektene. Da skal jeg være godt rustet til skatteoppgjøret året etterpå. Man har jo hørt om de bloggerne som tidligere har fått skattesmell på flere hundre tusen, uten å satt av noe. 

♥ Ukens nedtur:
Denne uken har jeg hatt det veldig fint. Men, skulle jeg trekke frem noe så er det at jeg glemmer hver kveld å ta på bokbind på skoleboka til Tuva. Bokbindet kjøpte jeg for en måned siden, så jeg får ganske dårlig samvittighet hver morgen nå før jeg sender hun på skolen og kommer på søren, glemte bokbindet igjen. Jaja, bedre husk i kveld. Så nå skal jeg få gjort det med en gang, mens jeg enda har det friskt i minnet.

Snapchat: Veronicabjer, Instagram: Veronicabjer, #høst

Dagdrømmer

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

Jeg har mange ganger funnet meg selv i å dagdrømme. En viktig illusjon, en fantasi som kan gjøres virkelig.

Dagdrømme om unike opplevelser, reiser og det å mestre usikre situasjoner.
Jeg har alltid drømt om å kunne synge som Christina Aguilera, danse som Shakira eller svinge meg i turnskranken som norgesmester. Det å være en mester på en stor scene, hvor alles øyne er rettet mot meg.

Jeg har drømt om å studere utenlands, drømt om å gifte meg og få barn med mannen jeg elsker, drømt om lange reiser, drømt om øyeblikk som setter seg i hjernebarken, som en hverken kan eller ønsker å gi slipp på.

Mange mennesker drømmer om dette, de samme tingene. Men en dagdrømmer, drømmer også om så mye mer. Av og til kan jeg dagdrømme meg bort til en annen livssituasjon. På dager hvor jeg kjenner meg trist og usikker.

For noen år siden, i en travel ungdomshverdag, hvor man prøver å finne seg selv, fant jeg meg ofte i å dagdrømme.
I dag, i en travel småbarnsperiode, hvor en prøver å finne igjen til seg selv, finner jeg meg ofte i å dagdrømme.

Jeg er sliten, så jeg dagdrømmer. Jeg er eventyrisk, så jeg dagdrømmer. Jeg er fantasifull, så jeg dagdrømmer.
Det er ikke mye galt i å dagdrømme. Men, jeg er også en som drømmer om å realisere, og det jeg ønsker å realisere, går jeg alltid inn for.

Vi kan alle være en dagdrømmer. En som drømmer om en større scene, en som drømmer om mer fritid, en som drømmer om trygghet, en som drømmer om å gjennomføre noe vi har speilet oss i lang tid.

Jeg har lært mye viktig i mitt forholdsvis korte liv. Og det er at drømmere, med en visjon om å realisere sine drømmer, kan ta store steg. Mestre seg selv, lære seg selv å finne og det å lære og kjenne andre.

Det er ikke noe galt med drømmer, store eller små. Det er behovet som ligger bak drømmen, og den drivkraften du selv har til å gjennomføre den, som skaper den følelsen du får når du endelig finner deg selv gjennomføre dagdrømmen du har.

Frykt kan stå i veien, redsel kan stå i veien, økonomi kan stå i veien og tid kan stå i veien.

Av og til, kan tekster eller melodier inspirere mange. For meg er det en indre drivkraft. Melodien og styrken i en stemme som Christiana Aguilera. Det å kunne si til meg selv at jeg har vært der en gang før, og at jeg kan reise meg opp igjen, selv om jeg faller.  Da kan jeg la meg inspirere. Jeg kan stå på egne bein. Det er ingenting galt i å la seg inspirere eller bli hjulpet av andre, det utvider egen horisont. Ved å ta i mot inspirasjon fra andre, kan vi selv vokse som individer, i styrke og tro på at andre der ute drømmer om det samme.

Jeg er en dagdrømmer.

DCIM100MEDIADJI_0059.JPG

#høst
 

Alle reisene våre, og planlegging av ny reise

I og med at jeg er inne i savne Tarjei bobla enda, vil jeg vise dere alle turene vi har vært på sammen ♥ Et innlegg som er koselig for meg å ordne til, og jeg tror det er gøy for dere å lese også?

Jeg og Tarjei ble sammen sommeren 2010. Allerede da tok vi første turen til Bodø i 10 dager. VI har vært mye på Norgesturer sammen, men tenkte at dette innlegget kun skal være turer vi har hatt sammen utenfor Norge ♥ 

Til den første bursdagen fikk Tarjei Egypt tur i gave ♥ Så Like over nyttår skulket vi den første skoleuka. Januar 2011 dro vi, Tarjei var akkurat 18 år, så det kunne ikke passet bedre å få reise sammen når en av oss endelig var myndig. Dette er kanskje den turen som har betydd mest for oss. Vi kom mye nærmere hverandre, fikk skape gode minner. Vi var i Hurghada, vi gjorde mange forskjellige utflukter, blant annet ørkensafari på firhjuling, bestilte oss 10 timers busstur til Kairo for å se pyramidene. Strendene i Egypt var vanvittig fine. Lite visste vi om opprøret som var i gang der. To dager etter vi kom hjem startet opprøret og alle charterreiser til Egypt ble stoppet, så flaks at vi dro når vi gjorde skulle jeg til å si.Juni 2011 klasket vi til med 3 uker til Rhodos! Byttet hotell og sted tre ganger. Rhodos liker vi, men tre uker ble nok hakket for lenge!

Desember 2011, tok vi båten til Tyskland.

Paris 2012. Her var vi i 10 dager. Altså, jeg var 8 uker unna termin. VI gikk og vi gikk og vi gikk. Det skal sies at jeg var heldig med fysikken under denne graviditeten. Tror vi minst gikk over en mil om dagen. Hadde dette vært i graviditet nummer tre, så hadde jeg omtrent ikke kommet meg på et fly. haha.

Bulgaria 2013. Første familieturen med Tuva ♥ Jeg og Tuva hadde allerede vært på tur til Granca i permisjonstiden, så det var egentlig godt å være to på tur om å passe på en.


London 2014. En sårt etterlengtet kjærestetur.


Mallorca 2015. Første familietur som fire.

Roma 2015.

Thailand 2016. Bryllupsreise ♥ 

Gran Canaria 2016. Familieferie

Menorca 2017. Familieferie.

Orsa/Sverige 2017. Tante hadde hus i Sverige som hun skulle selge snart. Vi hadde snakket veldig lenge om at vi hadde lyst å dra dit, men var aldri blitt noe av. Så ringte hun og spurte om vi ikke hadde lyst å låne huset hennes de to ukene hun var ute på jobb. Det ville vi veldig gjerne ♥  I Orsa er det mye å gjøre for familier med barn. På campingplassen er en veldig fin sandstrand og et utendørs badeland. Det er dyrepark, og et diiigert utendørs badeland i Leksand som ligger like ved Orsa. Den dagen vi skulle inn i dyreparken i Orsa så ble den stengt akkurat i det vi kom dit. Da viste det seg at en bjørn hadde kommet seg ut av buret sitt, og gått til angrep på et personal. Så personalet døde, og bjørnen ble skutt. Så det skremte oss litt, at vi valgte og ikke dra tilbake senere i ferien. Det som må oppleves om du er i Orsa eller i det området er NISSELAND! Det var en opplevelse i seg selv for både store og små ♥

Zakynthos 2018. Første familieferie som 5

Nå er jeg i gang med å planlegge en ny tur! Kjærestetur vel og merke ♥ Når Tarjei har bursdag i desember har vi vært heldige å få barnepass fredag til søndag, så vi har to hele dager kun for oss selv! Målet med denne turen er å slappe av, med noen gode inntrykk. Dette skal være en tur Tarjei får av meg i bursdagsgave, så han vet vi skal dra på tur, men han får ikke vite hvor før vi er fremme. Alt jeg har bestemt er at vi skal ta fly, siden vi har gratis flyreise med norwegian som må brukes opp innen året er omme. Flyreisen må ikke ta for lang tid, siden det kun er snakk om en helg. Kom gjerne med tips til et sted som MÅ oppleves. Det kan gjerne være en god hotellopplevelse som et sted :*

Det er noe som mangler

Affilate lenker. #høst

Hei og god kveld fra meg ♥

Denne helgen er jeg alene. Tarjei jobber tre døgn i strekk, og det er når han gjør det at jeg får muligheten til å savne han. Så litt fint og trist på samme tid. Akkurat nå savner jeg han veldig mye og gleder meg mye til mandag. Det er noe som mangler når han ikke er hjemme. Klokken er 19.00 og det er så mørkt ute, at det kunne vært midt på natta. Det er dårlig kombinasjon, alene og mørkredd. hehe. Hadde nok ikke åpnet døren hvis noen hadde ringt på uanmeldt i dette mørket. Satt på innbruddsalarm, samsover med barna på soverommet vårt, og ikke minst låser gangdøren fra stuen, og soveromsdøren for å forsikre meg om at vi ikke skulle våkne opp til et ukjent fjes. Haha, dere kan tro det ikke er lett å være meg! Bor jo på verdens tryggeste plass da, så jeg har nok ingenting å frykte. Men, så kommer tankene. Hvorfor skulle egentlig noen ville bryte seg inn hos oss? Og så begynner jeg å tenke på, jo vi har et fint hus. Det stemmer. Men, så har noen som skulle ha vært innom her på besøk, spredd rykter om at vi har inventar til millionbeløp. Haha, jeg må le. Det er ikke tilfelle. Langt i fra. Tenk å dra på besøk til noen andre, for å prøve å tenke ut hva inventaret koster? 

 

Nok om frykt. Som dere vet, er jeg veldig glad i klær! Men, det er ikke bare til meg selv jeg elsker å kjøpe klær. Like glad er jeg i å kjøpe klær til barna og Tarjei. Her om dagen kom jeg over noen vanvittig kule herreklær. Tenkte at jeg kunne kjøpe dem å la barna pakke inn hvert sitt plagg i farsdagsgave, men jeg greide ikke å vente. Så Tarjei har ironisk nok allerede fått dem rett før han dro på jobb. Tenkte dette kunne være til tips hvis noen andre sliter litt med å finne gave til farsdag, eller trenger tips til julegave. Eller så enkelt, unne seg en hverdagsglede ♥


Det beste av alt, Tarjei digget alle klærne jeg hadde valgt ut! Nå har jo vi vært sammen i over 8 år, så jeg vet i grunnen hva han liker♥


Grønn bukse HER, Grå dongeri bukse HER, Grå joggebukse HER, Ralph Lauren skjorte HER, Sort t-skjorte HER

Instagram: Veronicabjer, Snapchat: Veronicabjer

Husets virkelige hjerterom


Hei og god fredag ♥

Starer helgen med å vise dere husets hjerterom. Når vi bygde huset, så var det definitivt kjøkkenet vi sprengte alle budsjett på. Hadde ikke sett for oss at det ble så stort. Men, samtidig så er det veldig godt å ha så god plass til alt kjøkkenutstyr og da. Kjøkkenet vårt er en plass vi trives veldig godt i, og vi oppholder oss mye her.


Jeg hadde noen formeninger om hvordan det skulle være på kjøkkenet. Og slik så mine stikkord ut når vi dro rundt til ulike forhandlere:
 Hvite dører
♥ Underlimt vask
♥ Steinplate
 Underlimt stekeplate
Grue
♥ Barløsning
Integrert komfyr og microbølgeovn

Vi har mørke mørke blå vegger på kjøkkenet og stuen i andre etasje. Derfor trengte vi hvite dører, for å bryte litt med det mørke. Vanskelig å forestille seg hvordan det blir under en byggeprosess og man ikke vet hvordan alt det andre blir seende ut. Så derfor var hvit en veldig sikker farge. Sort hadde nok også passet, men da måtte vi ha flettet de andre møblene inn på en annen måte. Så veldig glad vi valgte hvit.

Tante hadde akkurat pusset opp kjøkkenet sitt hjemme og hadde fått i hodet mitt “Velg underlimt vask og underlimt stekeplate for å unngå all dritten som legger seg i rundt”. Derfor ønsket vi akkurat å ha det. Angrer ikke på det valget,  da det er lettvint å vaske av alle smuler som samler seg på benken, og dra det rett i vasken. Som dere ser på bildene så er ikke stekeplaten underlimt, og det var rett og slett en feil de gjorde når de la benkeplaten. Jeg skulle for alt i verden ønske den var underlimt. Jeg overdriver litt. Men, hadde vært så mye enklere å gjøre rent å få bort smulene.

Steinbenkeplaten utgjorde store deler av det sprengte budsjettet vi brukte på kjøkkenet. Tante og farmoren min anbefalte meg stein og sa følgende “du kommer til å angre hvis du ikke velger stein”. Vi hadde aldri hatt det før, så var litt skeptisk til å skulle legge så mye penger i det. Nå er jeg veldig glad for at vi valgte det, den tåler jo alt! Virkelig verdt det.

Gruen måtte jeg ha. Hadde sett så mange bilder av det. Så den var en nødvendighet. SÅ fin!

Barløsning er et praktisk sted å spise frukost og kveldsmat. Og ikke minst et sosialt sted å sitte mens man snakker med den som lager mat. 


Vi har mye “dill” på kjøkkenet. For meg er det en del av interiøret. Det hadde ikke vært like koselig hvis alt var all clean. Det er forskjell på rot interiør. Blant annet bretter jeg kjøkkenklutene, tøyserviettene og spisebrikkene. De har blitt en del av interiøret på kjøkkenet.

Tom innveldig, men samtidig eksisterende

I dag er en dag hvor jeg egentlig bare føler meg tom. Tom innvendig, men likevel eksisterende. Det frister og legge seg under dyna med en god serie, å spise snack a jacks til jeg ruller. Men, jeg kan ikke. Nettopp på grunn av at jeg har en rolle. Jeg har mange roller i livet mitt, men akkurat nå har jeg rollen som mamma. Den rollen kan jeg ikke overlate til noen andre, og det er en rolle som jeg elsker å ha. Men, akkurat idag er energien liten, og nettopp idag eksisterer jeg for å gi av meg selv til andre. Minime sover i skrivende stund, og vanligvis hadde jeg også sovet nå. Men, ikke i dag når jeg føler meg tom. Her sitter jeg og blogger om hva jeg føler. Første gang på åtte og en halv måned samsover vi ikke når muligheten byr seg. Jeg har mange slike dager hvor jeg føler meg tom. Men, jeg vet at det bare er en periode av et langt liv. Jeg skal i skrivende stund gjøre endring, jeg skal ta med meg babycallen, dra lårskinnet med meg ned trappa og inn på treningsrommet. Jeg skal løpe på mølla til alt det tomme renner av. Jeg skal komme ut med en ny energi. Alt annet enn en følelse som ikke er tom. Selv om jeg føler meg tom akkurat nå, vet jeg samtidig at jeg er mye annet, bare ikke akkurat idag. Andre dager kan jeg blant annet føle meg flink til noe, smart i måten jeg tenker på, hjelpsom for de rundt meg, sprudlende når jeg uttrykker glede, selvsikker på det jeg foretar meg, livsnytende i det livet gir meg, hardt-arbeidene på mål jeg vil nå, og nyskjerrig på hva mer jeg kan lære i livet. Men, akkurat i dag føler jeg meg tom. Og det er helt greit, så lenge jeg også kan være alt det andre. Så får jeg se om møllen kan hjelpe meg til noe annet.

Jeg forteller siste nytt om uken som har vært


Ukens høydepunkt: 
Nå er det en uke siden jeg opprettet denne bloggen. Høydepunktet var helt klart å få starte dette nye kapittelet. Det har jeg som tidligere skrevet tenkt på lenge. Så godt og endelig få strekt fingeren ut.

Ukens tanke: 
Jeg er så glad for responsen jeg har fått. Har ikke fått høre noe negativt i det hele tatt. Bare ros. Mange har tatt seg tid til å ringe meg, eller skrive til meg at jeg skriver gode tekster i innleggene mine. Det gjør meg faktisk litt stolt. Har fått gjenfortalt fra venninner som har hørt fra andre at dette virkelig er min greie, og at de tror jeg kan gjøre det bra i sosiale medier. Og da blir jeg SÅ glad. Det betyr mye å høre det. Tusen tusen takk for at dere tar dere tid til å fortelle slikt til meg. Det er så utrolig viktig å rose andre, og ikke bare snakke nedlatende om det andre gjør. For det er slik man kan styrke et annet menneske psykisk. Psykisk helse er uten tvil veldig viktig for menneskers livskvalitet! Har du noen gang tenkt over det? Når du er negativ til andre mennesker eller snakker negativt om andre, så bidrar du til at deres psykiske helse blir dårligere? Har du som et ønske at andre skal føle det dårlig med seg selv?

Ukens mest leste innlegg:
Dette Innlegget jeg skrev om å ha satt meg selv i en utsatt situasjon var mest lest.

 

Ukens innkjøp:

Se så fiin! Elsk på oversizede gensere, som kan brukes til støvletter. Gleder meg til å få den og vise dere den♥  Den kan kjøpes HER

Ukens beste måltid:
Den beste maten må være når jeg og Tarjei lagde marinert reinsdyrkjøtt til oss. Vi bruker det i pitabrød blandet med aioli, salat, guacomole, salsasaus, og revet ost. NAM. Favorittmåltidet mitt for tiden. Kanskje jeg skulle poste et innlegg om hvordan vi lager det?

♥ Ukens opptur:
Min bestevenninne siden ungdomsskolen klarte å flytte fra meg når vi var 18 år. Vennskapet vårt var utrolig sterkt, vi har opplevd mye sammen, og er vanvittig like. Vennskapet vårt betyr utrolig mye for meg og det er ingen selvfølge når man bor langt unna hverandre, at vennskapet klarer å opprettholdes, selv når vi blir busy og har barn. Oppturen er at jeg neste helg skal dra å besøke henne. Jippi! Gleder meg sånn ♥

Ukens nedtur:
Dere vet den følelsen når man virkelig ønsker å ha huset ryddig og rent? Det har gått flere dager nå hvor det ikke har sett ut. På dagtid gir det meg ingen mulighet å gjør ehusarbeid siden Noah er i en veldig krevende alder og må passes på, dulles med eller bæres. På kveldene har jeg vært så sliten at jeg har kjent på at søvn eller det å hive seg i sofaen å se på programmene mine eller blogge har fristet mer. Så denne uken må jeg virkelig få tatt grep hjemme.