Tiden for studie og reise

Reklame flyfashion


Nå har det virkelig gått noen uker siden jeg har oppdatert her inne. Tiden går så vanvittig raskt, og vi er over halvveis i Januar allerede. Kroppen er trøtt for tiden, og jeg har egentlig kun prioritert det som er viktig. 1.Barna. 2. Jobb 3. Manne- og vennetid 4.Husstell.

Kjolen kan kjøpes HER og med koden veronicab25 så vil du få 25% rabatt på kjøpet ditt

Det var ikke før sist uke jeg også kom på at jeg også var student igjen. Før jeg gikk ut i mammapermisjon med Noah fullførte jeg to eksamener til jul på til sammen 30 studiepoeng. Tok permisjon på 1 år, og vipps var tiden inne igjen. Jeg studerer sosiologi ved Nord Universitet. Og da jeg tok kontakt denne uken fikk jeg greie på at de det siste året har endret studieplanen. Høsten 2017 kunne jeg se på videoforelesninger hjemmefra. Men nå har de stokket om på emnene, som gjør at jeg må lese alt selv. Jeg fikk tilbudet om å hoppe inn i den nye studieplanen. Men da måtte jeg ta tre eksamener og 45 stp. Jeg takket nei, og meldte meg opp til 30 stp på de to ekstraordinære eksamenene som arrangeres våren 2019. Det skal jo gå fint å lese selv og 🙂 Sosiologi er utrolig spennende å lese om! Jeg er jo utdannet vernepleier fra før, og hadde 7,5 stp i sosiologi fra før. Det kom godt med til eksamenene at jeg ikke startet helt på bunn. Med kunnskaper fra sosiologistudiet kan jeg benytte for eksempel til å utrede og klarlegge årsaker til sosiale problemer som for eksempel arbeidsledighet og kriminalitet. Samtidig som jeg kan undervise i samfunnsfag på ungdomskole og videregående. Selv om jeg trives med det jeg gjør, så vet jeg at jeg ikke skal jobbe med det samme de neste 42 årene før jeg blir pensjonist. Det er alltid fint å vite at man kan ha flere åpne dører, og utdanningskravene blir bare strengere for å få jobbene man ønsker. 

I tiden fremover skal vi også reise en del. Jeg ser på tiden frem mot høsten som en mulighet til å kunne reise! Bortsett fra det resterende vi mangler til å gjøre ferdig hagen å kjøpe ny seng, så er det ingenting vi sparer til. Og det vil bli godt å kunne leve litt på gode reiseopplevelser også. Det siste året har vi spart til møbler i huset, så det har vel blitt et nytt møblement omtrent hver måned for å fylle opp huset etter vi flyttet i det. Noe jeg aldri kommer til å ta lån på, så er det møbler, klær og reiser. Det mener jeg man skal klare å spare seg opp til. Derfor har det tatt litt tid før vi har fått alt møblement i boks. Nå mangler vi bare stor seng. Fra høsten skal vi starte på neste store sparemål. Så dette året skal være året vi reiser. Etter samtale med banken, regner vi med å kunne nå sparemålet når vi er bikket 30. Vi betaler jo ned mye avdrag i måneden på huslånet vårt, og med ekstra sparing ved siden av fra høsten så regner jeg med det vil ta omtrent 5 år. Så kanskje i 2024 eller 2025? Det høres lenge ut, men tiden går raskt nok. Håper dere har hatt en fin start på nyåret, så snakkes vi her inne oftere enn jeg har startet dette året med <3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg